In het debat tussen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn Democratische rivaal Kamala Harris eiste een indringer woensdagnacht een hoofdrol op. Een vlieg landde op het hoofd van Pence en bleef daar een paar minuten zitten. De Biden-campagne speelde razendsnel in op het moment met de verkoop van vliegenmeppers.

Op social media ging het woensdagavond even niet over de inhoud van het debat tussen Harris, de 'running mate' van Biden, en vicepresident Pence, maar over dé vlieg. Op Twitter werden binnen de kortste keren verschillende accounts aangemaakt in naam van het insect.

Kijkers van het debat maakten volop grappen over de vlieg op het hoofd van de vicepresident. Ook Biden zelf sloot aan: kort na afloop van het debat plaatste hij een foto op Twitter met een vliegenmepper in zijn hand. Zijn campagneteam zat ondertussen niet stil, zo bleek later.

Nog geen uur na het debat werden op de site van de campagne van Biden vliegenmeppers te koop aangeboden met daarbij de slogan 'Truth Over Flies'. Voor tien dollar waren de meppers te bestellen. Volgens een woordvoerder waren de 35.000 exemplaren binnen een paar uur al uitverkocht.

Het debat tussen Harris en Pence legde de campagne van Biden geen windeieren. Tijdens het anderhalf uur durende evenement haalde de Democraat ruim 12 miljoen dollar op, meldt Politico. Deels met dank aan de vliegenmeppers.