De Amerikaanse Ann Cameron genas van long- en darmkanker door iedere dag wortelsap te drinken. In juni 2012 werd ze geopereerd, maar een half jaar later bleek dat de kanker was uitgezaaid naar haar longen. Ze kreeg chemotherapie aangeboden, maar weigerde.

Op internet las Ann een verhaal over een man die wortelsap gebruikte tegen kanker. “Hij had zijn ervaringen tot in detail opgeschreven en probeerde verder niets te verkopen,” zei de vrouw. Ze begon wortelsap te drinken en vroeg om ‘wijsheid uit het universum’.“Ik speurde het internet af op zoek naar alternatieven voor chemotherapie en bestraling,” zei Ann. “Ik had al een lijst van 20 producten die niet werkten en die mijn man zes maanden had geprobeerd voordat hij in 2005 stierf aan de gevolgen van longkanker.”

Acht weken nadat ze was gestart met de wortelsap begonnen de tumoren te krimpen en al spoedig bereikte ze remissie. “Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat wortels kanker kunnen genezen, zonder chemotherapie of bestraling,” zei Ann.

Op 1 augustus 2013 kreeg ze het nieuws dat haar kanker was verdwenen. Het blijkt dat vooral het stofje falcarinol in wortels de strijd aangaat met kanker.

“Ik heb begrepen dat artsen alleen maar chemotherapie of bestraling mogen aanraden omdat er nog onvoldoende onderzoek is gedaan naar andere behandelingen,” zei Ann. “Je kunt dus beginnen over wortels, kool of curcumine, maar zelfs als ze geďnteresseerd zijn mogen ze die alternatieven niet aanraden.”

Ann reist nu de wereld over om anderen te informeren over de heilzame werking van wortelsap als alternatieve behandeling tegen kanker.