De Britse David Hibbitt (33) had het eigenlijk al opgegeven. Doktoren vertelden hem in februari vorig jaar dat hij nog anderhalf- tot vijf jaar te leven zou hebben. In 2012 werd er darmkanker bij hem geconstateerd en dat was zo vergevorderd dat redding volgens zijn artsen niet meer mogelijk was.

Ontzettend zuur, omdat hij eind 2013 nog te horen had gekregen dat zijn tumor verdwenen was en hij gezond was. Een maand later ontdekte hij een nieuwe knobbel en bleek hij weer ziek. Hopeloos als hij er van was geworden besloot hij vorige zomer op eigen houtje een oplossing te zoeken. Op internet kwam hij meerdere keren de optie cannabis-olie tegen. “Ik had het idee dat ik ten onder ging aan de chemo en had toch niets te verliezen”, vertelt hij aan de Daily Mail.

Hoewel marihuana illegaal is in Engeland bleek Hibbitt iemand te kennen die de olie maakte. Hij kocht zijn eerste gram in juli vorig jaar en stopte een maand later al met de chemotherapie. “Je raakt behoorlijk knetter van het spul maar het is bij lange na niet zo erg als chemotherapie. De pijn verdween en het lijkt de klus gewoon geklaard te hebben.” In oktober vorig jaar werden de zieke lymfeklieren verwijderd en tijdens een laatste check in januari werd David ‘schoon’ verklaard.

Of het echt alleen door de cannabisolie komt is niet met zekerheid te zeggen, maar volgens Cancer Research UK is het goed mogelijk dat David de eerste persoon is die met wiet als enige medicatie genezen is van kanker.