In de wetenschap dat hij niet lang meer te leven had, sprak de terminale kankerpatiŽnt Jake (18 ) in november tientallen medestudenten toe. Zijn speech over leven en dood ontroerde de hele zaal en later, toen de video viraal ging, de wereld. En nu heeft hij fantastisch nieuws gekregen.

Na drie maanden van intensieve chemotherapie, is de kanker in het lichaam van Jake Bailey uit Nieuw-Zeeland 'in remissie'. Dat zegt de directeur van zijn school tegen Stuff.co.nz. Er komen geen nieuwe plekken meer bij en de ziekteverschijnselen nemen af. De schooldirecteur durft zelfs de hoop uit te spreken dat Jake nog 'schitterende jaren' voor zich heeft.

Jake gaf in november een hartverscheurende speech bij zijn diploma-uitreiking. Ernstig verzwakt door de woedende kanker, reed de dappere student tot ieders verbazing in zijn rolstoel het podium van de aula op en nam het woord. Op ontroerende wijze sprak hij minutenlang zijn medestudenten en leerkrachten toe.

Hij zei: "We weten niet waar we eindigen na het leven. Niemand komt levend uit het leven. Wees dus galant, groots en barmhartig. Wees dankbaar voor de kansen die je krijgt. Wees dankbaar om te leren van de mensen die jou voorgingen en de mensen die naast jou lopen.'

Maar weinigen hielden het droog die dag. Na de speech volgde een lied en een indrukwekkende haka van zijn medestudenten.
Filmpje