Kan bier kanker helpen genezen? Wetenschappers aan de universiteit van Idaho zijn overtuigd van wel. Ze presenteren deze week hun bevindingen.

De onderzoekers vestigen hun hoop op humulon en lupulon, een alfa- en een betazuur die allebei terug te vinden zijn in hop. De bitterstoffen zouden de groei van bacteriŽn en bacteriŽle ziektes kunnen tegengaan, waardoor ze ook erg efficiŽnt zijn in de strijd tegen kanker.

Onderzoekers hopen nu dat ze een manier vinden om de onderdelen te isoleren uit de hop om er zo een krachtig medicijn van te kunnen maken. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

Ze leggen hun bevindingen deze week voor tijdens een vergadering van de American Chemical Society (ACS). Die beroepsvereniging van scheikundigen in de Verenigde Staten biedt ondersteuning voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van chemie.

In het verleden werden wel meer studies uitgevoerd die het heilzame effect van bier in de verf zetten. Zo zou het gerstenat onder meer bescherming bieden tegen hartaanvallen en het risico op nierstenen, suikerziekte en alzheimer verkleinen.

Ondanks de bevindingen benadrukt Stichting tegen Kanker: ťťn flesje bier per dag is meer dan genoeg.