Moeders moeten zo lang mogelijk borstvoeding geven en daarom mogen er geen foto's van baby's op de verpakking van poedermelk staan. Volgens het Europees Parlement idealiseren die foto's het gebruik van kunstvoeding.
Zonder afbeeldingen van blakende baby's op voeding zullen moeders zo lang mogelijk borstvoeding geven en minder snel overstappen op melkpoeder, hopen de parlementariŽrs. De maatregel geldt voor voeding voor baby's tot en met 1 jaar oud. Ook heeft het Europees Parlement besloten dat fabrikanten van baby- en peutervoeding er voortaan voor moeten zorgen dat er in hun producten zo weinig mogelijk restanten van pesticiden zitten.
CDA-EuroparlementariŽr Esther de Lange vindt het 'een stap vooruit' dat reclame en etiketten van poedermelk niet langer mogen idealiseren. "Borstvoeding blijkt natuurlijk het beste voor zuigelingen", aldus de politica.
In een verklaring benadrukt ze dat het parlement de Europese Commissie ook vraagt te onderzoeken of de dure 'peutermelk'-producten wel nodig zijn. "Vanaf 12 maanden kunnen de meeste baby's heus gewone melk verdragen", zegt De Lange.