In Utrecht is een begin gemaakt met een gedicht op straat in de vorm van letters die uit straatkeien zijn gehouwen. Het is de bedoeling dat vanaf vandaag elke zaterdag een nieuwe letter aan het 'eeuwigdurende gedicht' wordt toegevoegd. "Het gedicht zal met 52 karakters of 7 meter per jaar groeien en het is nooit af", zegt het Utrechts Dichtersgilde. "Het zal blijven groeien zolang het door mensen wordt gedragen en gesteund."
Er is al een aardig begin gemaakt, want afgelopen week zijn alvast 648 tekens gelegd, gelijk aan het aantal weken dat in het nieuwe millennium is verstreken.
De zogenoemde 'letters van Utrecht' gaan volgens de makers over de verantwoordelijkheid die we hebben voor toekomstige generaties. "De voetganger wordt persoonlijk door de tekst aangesproken."
Het gedicht begint op de Oudegracht bij de Smeebrug en gaat in de richting van het Ledig Erf. Nu al is te zien hoe de tekst zich in de toekomst door de straten zal uitbreiden, want voor de periode tot 2020 zijn al jaarmarkeringen aangebracht. De groei tot 2100 is per decennium aangegeven en er is zelfs een markering voor het jaar 2300. Foto