De eenzame miljonair Alan Meltzer heeft zijn chauffeur een tiende deel van zijn fortuin, ruim 763.000 euro, nagelaten. Ook zijn portier kreeg wat geld: ruim drie ton werd er op zijn rekening bijgeschreven.
Afgelopen oktober overleed Meltzer, voormalig eigenaar en oprichter van platenmaatschappij Wind-up Records in New York, op 67-jarige leeftijd. Hij was vooral bekend als ‘high stake’ pokeraar. Een jaar eerder was hij gescheiden van zijn vrouw, met wie hij dertien jaar getrouwd was geweest. De portier en de chauffeur waren een grote steun geweest voor Meltzer tijdens zijn scheiding en verdienden daar een beloning voor, meldt CBS. Meltzers ex-vrouw maakte het niet uit aan wie hij het geld gaf. “Ik heb het goed en maak me er niet druk om.”
Wat de twee met het geld gaan doen, weten ze nog niet. "Eén ding is zeker, elk jaar ga ik een bosje bloemen naar zijn graf brengen. Hij was altijd een grapjas en keek nooit op iemand neer. Hij heeft me geld nagelaten, maar liever had ik hem nog hier. Hij was een hele goede vriend van mij en ik was een goede vriend van hem. Ik wens hem vrede en rust toe, dat is alles wat ik kan zeggen”, aldus de chauffeur.