Mensen met impopulaire voornamen hebben daar hun hele leven last van. Niet alleen lijden zij onder vooroordelen en hebben ze weinig eigenwaarde, ze maken ook nog eens veel minder kans op een date. Dat blijkt een onderzoek van de Duitse wetenschapper Jochen E. Gebauer.
Kevin of Chantal. Je zou maar zo heten. Deze twee zijn namelijk de minst populaire voornamen en de Kevins en Chantals van deze aarde hebben daar behoorlijk last van. Ze krijgen namelijk minder snel een date dan iemand met een populaire voornaam, zoals Alexander.
De onderzoekers deden onderzoek op de datingsite eDarling om te kijken hoe vaak mensen met een bepaalde naam werden uitgekozen voor een date. Ze onderzochten hoe mensen met impopulaire namen werden behandeld. De website zond emails naar klanten met enkel een naam van iemand anders als suggestie voor een eventuele date. Chantal en Kevin werden daarbij het vaakst afgewimpeld.
Kevinisme, noemt de wetenschapper het probleem. Hij roept ouders dan ook op om de voornaam van hun kind met zorg uit te zoeken.