Een Britse miljonair vreest dat hij dakloos eindigt, na het stranden van zijn huwelijk. De 60-jarige Athelstan Whaley, die een hotelcomplex in Spanje heeft, ziet het somber in. Na 21 jaar huwelijk heeft hij gebroken met zijn 47-jarige vrouw Belinda. De scheidingszaak dreigt hem van al z'n bezit te beroven.
Het probleem? Een Britse rechter is akkoord gegaan met een schatting van Whaley's vermogen op een waarde van 10 miljoen pond, omgerekend 11,4 miljoen euro. De waarde van z'n Spaanse hotelcomplex en zijn eigen huis wordt geraamd op bijna vier miljoen pond.
Daarnaast heeft de rechter een stichting die Whaley's vader had opgezet voor diens kinderen als onderdeel van de boedel meegerekend., met een waarde van zo'n zes miljoen pond aan vermogen.
Whaley's vrouw kan volgens de rechter aanspraak maken op ruim een derde van het vermogen, zo bericht de Britse krant The Daily Mail. De advocaat van de miljonair stelt echter dat Whaley helemaal geen controle heeft over de stichting die het vermogen van de kinderen beheert.
Gevolg: de miljonair vreest dat hij zijn Spaanse hotelcomplex en huis moet verkopen, om zijn vrouw bijna vier miljoen pond uit te laten keren. Zelf blijft hij dan met niets achter. De advocaat van Whaley gaat in hoger beroep.