Voor je op vakantie vertrekt: check nog even hoe de zonnige badplaats er echt uit ziet. Meestal niet zoals in de brochure.
De Amerikaanse reissite Oyster.com doet het al een tijdje: zelf foto's maken van vakantie-oorden en die naast de foto's van reisbrochures leggen.
Uiteraard weten de meeste vakantiegangers maar al te goed dat de hagelwitte stranden in de aantrekkelijke folders er in het echt vaak een tikje anders uitzien. Maar het blijft leuk om de verschillen te ontdekken. Zie de update van Oysters Foto Fakeouts.
Daaruit vallen in paar harde conclusies te trekken:
1) Op brochure-foto's zijn er vaak opvallend weinig gasten op het strand aanwezig. In realiteit moet je rekenen op propvolle bezetting.
2) Die eenzame, oogverblindende schoonheid bij het hotelzwembad van de brochurefoto, is in het echt niet zo makkelijk te vinden. Je zult goed moeten kijken tussen alle andere badgasten.
3) De idyllische achtergrond op de hotelfoto is doorgaans met zorg gekozen. Wees niet verbaasd als je toch op dertig meter van een bouwput blijkt te zitten.
4) Sta je te watertanden bij alle lekkernijen die de foto van het hotelrestaurant biedt? Soms is de werkelijkheid van de catering een stuk minder appetijtelijk.