Ja, ze heet inderdaad Kate Middleton, maar nee, ze is niet de Kate Middleton die vrijdag in het huwelijk treedt met Prins William. De 32-jarige Amerikaanse Kate Middleton heeft dit herhaaldelijk moeten uitleggen. Zelfs moest ze sociale netwerksite Facebook duidelijk maken dat ze geen oplichtster is.
De 32-jarige Middleton, die werkzaam is in een fietsenwinkel in Boston, kreeg meerdere verzoeken van de media of ze een interview wilde geven en of ze dit wilde doen met een Brits accent. Middleton zag dat niet zitten. "Ik ben er niet echt in ge´nteresseerd om mezelf voor te doen als de andere Kate Middleton, dus ik heb alle verzoeken om met een Brits accent te spreken afgewezen."
De verwarring begon in januari. Toen Middleton zich probeerde aan te melden op Facebook kwam ze erachter dat haar account was geblokkeerd. De reden: Facebook verdacht Middleton ervan een valse naam te gebruiken. Ze stuurde Facebook een e-mail waarin ze het bedrijf vroeg haar account terug te geven. Nadat ze had bewezen echt Kate Middleton te heten werd haar Facebook-account weer geactiveerd.
Hoewel de Amerikaanse Kate Middleton geen familie is van de aanstaande van prins William, hebben ze twee dingen gemeen. "We hebben allebei bruin haar", zei Middleton lachend. "En we zien er allebei goed uit."