hr
jaargang -23 - laatste artikel 26-4 12:00 - 74453 artikelen - nu online 22 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1] 2 3 4 5 6

Politie(k)

18-04-09 08:58:28
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Het is sommigen hier al opgevallen dat ik een beetje kritisch sta tegenover de politie hier ten lande . . . (zachtjes uitgedrukt).

Ik ben op zich beslist niet tegen politie,omgekeerd zelfs: een land kan niet zonder goed werkend politiekorps dat respect afdwingt door wat ze doet. En dat is waar het flink aan schort. En de bezorgdheid hierover is de basis van mijn cynisme.

Wat gebeurd er als je jaar in jaar uit mensen beloerd, bestraft, bekeurd voor zaken die ze zelf niet als overtreding zien, terwijl je dat wat ze wel belangrijk vinden (bescherming, drugs, kinderporno, uitgaansgeweld, inbraakt etc etc) niet doet omdat je altijd mankracht tekort komt, altijd andere prioriteiten hebt?

Wat als je voor dit bestraffen de meest efficiënte overheidsdienst (CJIB) ooit hebt opgezet waar vervolging van grote criminelen vaak mislukt door geklungel en kleinere criminelen sneller op straat zet dan dat ze opgepakt waren? Wat als de uitvoerder, het visitekaartje ervan, de agent op straat, zelf non stop alle regels aan de laars lapt waar hij jou wel voortdurend voor pakt?

Wat als met de regelmaat van de klok een burger die te hulp schoot wel vervolgd wordt maar draaideurcriminelen ongemoeid kunnen blijven doen wat ze willen?

Stel je eens voor dat dit doorzet, hoe ziet onze maatschappij er over tien jaar dan uit? Al jaren zakt het vertrouwen van de burger in politie en justitie ieder jaar naar een nieuw diepterecord. Zet dit door , dan kunnen agenten over een jaar of tien niet meer alleen over straat, zullen ze privé ook aangevallen worden, hoeven ze op hulp niet te rekenen als ze belaagd worden... integendeel, zullen mensen maar wat graag helpen die eikel . . .

Nu al worden ze regelmatig belaagd en bij onderzoeken helpen mensen niet meer mee omdat ze iets hebben van: zoek jij het lekker zelf uit, ik ga zeker jouw werk doen zodat jij weer kan gaan flitsen.....

Zet dit door dan zullen mensen zich meer en meer zelf gaan bewapenen, zelf het recht in eigen hand nemen etc. Wat voor samenleving krijg je dan?

Kortom: we gaan naar een maatschappij toe waarin het niet prettig toeven is.

Als iedereen maar stil blijft zal de politiek, zal de politie nooit veranderen en gaat het kalf gewoon door richting put. En dat is de reden dat ik niet stil blijf.

Over de manier waarop kan je beslist met me oneens zijn, zonder meer. Maar als je zegt dat het onzin is, ben je ziende blind en horende doof en daarmee, in mijn ogen, mede verantwoordelijk voor het afglijden naar een steeds bedenkelijker nivo. Boute stelling? Best wel. Maar als het de ogen opent en er mede toe bijdraagt dat deze ontwikkeling gestopt kan worden, was het het waard.

Hier en daar zie je tekenen dat ook in de politiek het besef doordringt dat er iets niet goed zit. Een besef dat hopelijk zal groeien, wat vnl zal gebeuren als de kiezers massaler kritiek gaan hebben, want dat is het enige waar een politicus naar kijkt.

Misschien dat dan de focus van de politie terug gezet wordt op waar ze voor waren: beschermen van de burger en oppakken van criminelen. Zodat ze het respect en de steun van de burgers terugverdienen. En daarmee is iedereen (behalve criminelen) gebaat.

18-04-09 09:42:37
nietmeer
Quote Sjaak:
@ Invisible: dit is natuurlijk weer voer voor je stokpaardje. We weten inmiddels alles over je vooroordelen m.b.t. de politie. Laat het svp hierbij. Discussiëren mag je in het forum.


Ik wil het nog even hier over hebben.

Discussies komen vrijwel dagelijks voor bij de artikelen, of het nou gaat om iemand die iemand neerschiet omdat....of zus of zo, of over de politie.
En uiteraard is het weer dat laatste waardoor de discussie maar naar het forum gebonjourd wordt. En al die andere discussies dan? Mag dat dan wel zo doorgaan? Is het vanwege het onderwerp 'politie' dat iedereen begint te huilen dat er weer mensen zijn die hun mening over de politie moeten uiten, op een negatieve wijze?

Vanaf nu moet dus ELK artikel waar een discussie over gehouden wordt, worden verwijderd. Of het artikel moet een plekje krijgen in het Discussietopic. Maar dan blijft er van de reacties op de artikelen zelf geen moer over :nee. Dan krijg je inderdaad alleen maar kreten en wat emoticons, en geen echte reacties. Is dat waar men hier naar toe wil?

En wat als er straks weer een artikel komt met de politie in de hoofdrol. Moeten de mensen die niet bepaald fan van de politie zijn maar hun reactie inhouden? Moeten zij maar aan het artikel voorbij gaan omdat er lieden zijn die meteen moord en brand schreeuwen zodra zij weer reageren? Wat is dat voor mentaliteit? Als iemand een mening heeft, moet hij of zij vrij zijn om dat te uiten, en dat moet dan niet worden weggestuurd naar een topic op het forum, omdat ik dan het idee krijg dat de rechten van het uiten van de mening zwaar worden beperkt :nee.
Zo blijven dus eigenlijk de mensen over die constant slaafs de politie de hemel in prijzen, en waarbij de mensen met een andere mening de mond gesnoerd wordt.

Schaf dan gewoon de artikelen af zou ik zeggen, alles is een mogelijk discussiepunt, maar ja, het is net weer de politie wat de emmer doet overlopen, en waarom? Ik heb het al iets van twee keer gezegd: Omdat er leden zijn die meteen beginnen te janken als er andere leden zijn die de politie bekritiseren :nee.

Waar gaat dat toch heen met deze site...

In de regels staat overigens dat de niet tig reacties mag plaatsen op een artikel...is dit gericht op de discussies die men angstvallig wil tegengaan? :nee
Hoe vaak ziet men per dag, dat leden veel reageren op het artikel. 1 reactie is dan op het artikel zelf, en de rest is dan een reactie op de leden, en dat steeds weer. En daar wordt natuurlijk niets over gezegd :nee.

Ik denk dat het reglement een beetje lek is :r

18-04-09 09:49:30
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Maar ten dele mee eens.

Je hebt gelijk dat over de meeste artikelen inderdaad een discussie ontstaat en die dus eigenlijk ook eraf moet. Dan krijg je inderdaad enkel kreten. Ook heb je gelijk als je stelt dat bij zaken met politie door deze opstelling alleen zij mogen reageren die pro zijn.....

Maar ik, en dat is een bekentenis, ik schoot de laatste tijd mijn doel voorbij ook al is de achterliggende gedachte oprecht. In plaats van mensen aan het denken te zetten, klapten ze dicht. En dan is het beter om het op een forumdeel te zetten. Zodat de discussie in ieder geval gebundeld erop komt ipv versplinterd over tientallen artikelen.

ennneh: jouw stuk is eigenlijk een apart forumstuk op zich. . . . . . Best interessant om een discussie te beginnen over de regels en of er willekeur is in de handhaving ervan....

18-04-09 09:57:04
nietmeer
Overdrijven is bij sommigen meer regel dan uitzondering :P
Maar goed, als dat dan niet het geval is, dan moet een discussie op een artikel heel goed kunnen. Als men gewoon zegt waar het op staat, zonder van alles aan te halen wat eigenlijk of niet waar is, of moeilijk te controleren valt, dan zie ik er geen punt in.
Argumentaties zijn altijd welkom, anders begin je niets in een discussie, maar overdreven argumentaties zijn natuurlijk niet helemaal de bedoeling 8O, ook al zet dat mensen soms tot nadenken (is mijn mening).

Maar dan nog, ik heb zelf wel meegemaakt dat het uiten van je mening op WMR nooit zonder slag of stoot gaat. Je hebt en houdt altijd mensen die er alles aan zullen doen om zich tegen die mening te wapenen.

Ook al gaat het over de politie, dan moet een discussie op het artikel gewoon kunnen. Als we allemaal netjes blijven, elkaar niet gaan afzeiken (staat ook in de regels dat dat niet mag) en niet overdrijven, dan is er toch geen probleem?

18-04-09 10:08:41
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Begin eerst eens om je grieven te uiten bij degenen tegen wie de grieven zijn, je wijkagent bijvoorbeeld. De pest is dat sommigen, zoals jij en de Onzichtbare, niets anders weten te vertellen dan dat de politie maar een stel lammetammers zijn. En dat allemaal vanuit een luie stoel, veilig thuis. Terwijl de politie zich inzet voor een veiligere samenleving ;)

18-04-09 10:09:13
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Deze reactie is ge edit omdat ondertussen KPUC had gereageerd en het anders niet meer klopte......

-0-0-0-0-

Ik ken 6 agenten, waarvan 3 nog in actieve dienst. Allen al wat ouder en allen prive het grotendeels met me eens en hier stevig van balend. Ze balen van de politiek en stellen dat mn jongere collega's massaal alleen nog maar aan scoren denken. Kortom passen in het systeem.

Als zij gelijk hebben zal het heel moeilijk worden weer terug te gaan naar hoe het zou moeten...... en dat maakt mijn zorg alleen maar groter.

-0-0-0

Men mag het best met mij oneens zijn, graag zelfs. Een opstelling die ik van de andere kant ook verwacht, maar waar een aantal zijn die dat niet wensen te geven. Wie anders denkt moet verbannen worden.....

In de start van dit topic ga ik in op mijn motieven. Ik nodig allen die geklaagd hebben van harte uit om er inhoudelijk en met argumenten op in te gaan. En wie weet overtuigen jullie me, alle bewijzen die dagelijks in de kranten staan ten spijt. Overtuig me dat ik selectief kijk en dus mis kijk.....




18-04-09 10:12:34
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Ik zeg tenminste wat ik denk, en bij dat woord oetl*l blijf ik. Misschien was dat dom en niet netjes, spijt heb ik er een beetje van en het zal me niet vlot weer gebeuren.

Mooi weer spelen doe ik absoluut niet, ik zeg gewoon waar t op staat en het is dat gescheld op de openbare bladzijden niet is toegestaan, anders had ik het daar net zo gebracht.

18-04-09 10:14:37
nietmeer
Kpuc, mensen die geen fan zijn van de politie zeggen ook wat zij denken, maar daar wordt meteen moord en brand over geschreeuwd :nee.

18-04-09 10:15:53
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Ik had mijn verwijzing ernaar al weer verwijderd als reactie op je bijdrage ervoor.

Dit omdat ik daar weer spijt van had. Is toch ook een vorm van zwartmaken en dat wil ik ten allen tijde voorkomen......

terug naar het onderwerp: ga eens in op mijn motivatie. Oneens, zie ik het verkeerd , wat zou dan wel moeten etc.

18-04-09 10:19:37
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Vailan, als het verhaaltje steeds maar weer wordt afgedraaid terwijl je weet dat zoiets in het algemeen niet waar is dan wordt je vanzelf een keer goed nijdig. Mensen weten inmiddels wel hoe je erover denkt, de ene is het met je eens en de ander totaal niet, wat heeft het dan nog voor zin om steeds maar weer hardwerkende mensen die zich voor een schijtloontje inzetten voor jouw veiligheid af te kraken, zoniet zwart te maken?

Wees dan een vent en zet zelf die pet op om misstanden aan te pakken, of ga de politiek in.

18-04-09 10:19:56
de Mexicaan
Oudgediende


WMRindex: 3.266
OTindex: 3.691
Vailan,
Discussies onder de artikelen mogen best, maar ze moeten wel ontopic blijven. Dat betekent dus: over het onderwerp van het artikel. Als daarin de politie voorkomt, op positieve of negatieve wijze, wil dat niet zeggen dat je een uitgebreide discussie over het functioneren van de politie in het algemeen gaat voeren. Daar hebben we immers het forum voor.
Ik hoop dat je hier begrip voor hebt.

18-04-09 11:41:37
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Ik wel. Mits inderdaad consequent toegepast. Dat is wat Vailan m.i. ook zegt.

@KPUC: ik ben het geheel met je eens dat er een goed politiekorps meteen goed loon moet zijn. Mits...

Laatst was er een enquete in ik dacht de Telegfraaf: moet er meer blauw op straat voor de veiligheid. Meerderheid: nee. Zij die ja zeiden voegden er massaal aan toe: mits niet in de bermen geparkeerd..... Dit geeft toch iets aan. Het vertrouwen in is zoek.

Ik stel dat de huidige werkwijze van politie en OM Nederland onveiliger maken. Vorig jaar is in Drenthe een groot onderzoek naar autodiefstallen gestaakt omdat de burgers weigerden mee te werken. Dit weigeren mee te werken aan onderzoeken neemt gestaag toe. Deels vanwege de hekel aan het geflits, deels angst: wat als ik uit de school klap? Dan weet die crimineel dat ook en krijg ik last, waarbij ik weet dat ik op hulp vanuit de politie niet hoef te rekenen.

En mensen in nood helpen of een dief aanhouden? een misdaad melden? Men kijkt meer en meer de andere kant op want je krijgt of zelf klappen, of wordt opgepakt omdat de crimineel gewond is geraakt. Of de crimineel neemt wraak en jij kan naar hulp fluiten....

en dan draaideurcriminelen... dat het woord uberhaupt bestaat is al triest. Mensen vertrouwen er niet meer op dat criminelen inderdaad bestraft worden.

Gevolg op lange termijn: politie als vijand, zelf bewapenen "voor het geval dat" , eigen rechter spelen en wie weet duiken zelfs weer criminele organisaties op die tegen geld bescherming aan bieden die politie en OM zouden moeten geven, maar niet geven....

Het is deze ontwikkeling die mij bezorgd maakt en waartegen ik teweer ga. Niet altijd even gelukkig, dat geef ik toe, maar wel oprecht bedoeld.

en die ontwikkeling zou ook jullie zorgen moeten baren....

Is die ontwikkeling nog te stoppen? Jarenlang al worden oudere agenten weggewerkt en vervangen door goedkope BOA's etc die enkel op scoren beoordeeld worden. Er is dus een cultuur ontstaan waarin het echt politiewerk onder is gesneeuwd. Of dat nog weer teruggedraaid kan worden???

Dat zal vooral van de politiek afhangen en het OM... maar voor die zover zijn....

18-04-09 11:45:19
Kameleon
Oudgediende


WMRindex: 452
OTindex: 48.504
T S
Quote Invisible:
Ik ken 6 agenten, waarvan 3 nog in actieve dienst. Allen al wat ouder en allen prive het grotendeels met me eens en hier stevig van balend. Ze balen van de politiek en stellen dat mn jongere collega's massaal alleen nog maar aan scoren denken. Kortom passen in het systeem.

Als zij gelijk hebben zal het heel moeilijk worden weer terug te gaan naar hoe het zou moeten...... en dat maakt mijn zorg alleen maar groter.


Als er alleen al 3 agenten (woooow) zeggen dat je gelijk hebt, dan kan je ook echt vertrouwen hebben dat jij gelijk hebt :|

Daarbij komt, je moet eens leren ergens respect voor te hebben, net als Vailan. Zonder respect voor de politie en andere zaken, kom je dus echt nergens in deze samenleving.

18-04-09 11:53:29
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Ik begrijp de zorgen, geloof me, dat zeer zeker. Het is alleen zo zwak om de dienders op straat erop aan te vallen via een achterdeur die ze zelf misschien niet eens kennen. Wat netter is, dat is bij de eerstkomende verkiezing eens na te denken over de stem wie je mag uitbrengen. Meer blauw op straat, een goed iets, wat mij betreft mag men de heren van Politie dan wel wat meer mandaat geven. Maar, wat krijg je dan? Mensen wie dan weer gillen van ze zijn te hardhandig. En dat is dan ook wel weer terecht, kijk alleen al naar het geweld wat agenten misbruikten tijdens de G20 in Engeland onlangs.

Harder straffen, sneller optreden, in proporties uiteraard. Het rechtssysteem kan misschien ook en passant eens nader worden bekeken en de burger zelf zou zichzelf ook wat meer moeten mogen verdedigen bij voorvallen van diefstal, mishandeling en dergelijke zaken. Hoe dan ook, zoiets blijft een gevaarlijk iets, tot hoever mag men gaan in nood.

Ik hou t er maar op dat het merendeel van de agenten gewoon hun werk doen, met gevaar voor eigen lijf en leden.

18-04-09 12:08:31
Relpa
Oudgediende


WMRindex: 3.482
OTindex: 10.385
S
Vailan @ Invisible,

Ik ben niet zo'n mens van de lange betogen en uiteenzettingen :nee
Wil hier alleen ff kwijt dat ik zelden moeite heb met kritiek, zolang het maar opbouwende kritiek si ;) Wat ik mis in jullie betogen (en posten bij artikelen) is een manier waarop we onze samenleving wél werkend kunnen krijgen.

Dit is alles wat ik hierover te zeggen heb :w

*Oplossingen zoals die G. Wilders voor ogen staan zijn in mijn mening 100 x ergeraaq dan de kwaal op dit moment*

18-04-09 12:12:04
nietmeer
@Kameleon: Over respect moet jij even oppassen met wat je zegt ;). Elke keer als er, al dan niet met mij in de buurt, een topic wordt gesloten omdat het teveel op het café lijkt, ben jij in alle staten ;) dat is niet bepaald respect tonen voor iemands beslissing :ja.

Dus wanneer jij even over respect begint, moet je toch even goed gaan nadenken over wat je zelf doet op WMR ;)

18-04-09 12:21:30
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Zo zie je maar weer, ook in jou zit een goede agent Vailan _O_

En als ik mezelf aanzie, dan moet ik eerst even een gemeend sorry aan de Invisible geven. Schelden is dom, ook al wordt je tot het uiterste getergd.

18-04-09 12:23:11
nietmeer
Kpuc: Hm :P laat 'm daar maar lekker zitten (A)

18-04-09 12:26:42
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Het is jammer dat ik over sommige voorbeelden wie ik ken niets mag uitlaten maar geloof me dat de man op de straat het niet makkelijk heeft dankzij den Chef van de politie. Wie is dat eigenlijk? 8)

18-04-09 12:28:12
nietmeer
Geen idee :P Het boeit me eigenlijk ook niet echt :P

Henk Kesler is het denk ik niet 8O

18-04-09 12:30:39
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Vailan, als dat je niet boeit, waarom heb je dan zo de pest aan de politie ;) Misschien dat je beter eens je grieven aan minbzk kan uiten, dat is het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties :P Sorry voor deze valkuil maar ik kon het niet laten (A)

18-04-09 12:33:46
nietmeer
Dat 'waarom' lijkt me toch nu wel duidelijk :P het is vaak genoeg te lezen geweest bij de artikelen (A)

Ik heb niks met de politiek :P en ik ben ook niet bepaald van plan om mij met de politiek bezig te gaan houden (A). Ik word wel topmanager, krijg je tenminste dikke bonussen (A) :P

18-04-09 12:36:26
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Dat zijn de grootste criminelen dus wie weet krijg je dan ook eens met een draaideur te maken :P

18-04-09 12:40:13
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Voor de liefhebbers, klik eens?

18-04-09 12:47:48
nietmeer
Ja, die topmanagers profiteren maar terwijl de mensen ontslagen worden en zich maar moeten zien te redden :nee hoe krijg je het als mens toch verzonnen :O

Maar ja, zo is de mens natuurlijk weer :P

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1] 2 3 4 5 6

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven