|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
|
|
Roxichu Erelid
WMRindex: 793 OTindex: 6.978
|
Gehad wel, zelfgemaakt niet En zulke pasta al helemaal niet zelfgemaakt @linctus |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@Roxichu: in principe kun je natuurlijk alles zelf maken.. zo heb ik vroeger zelf marsepein gemaakt, 100x lekkerder dan fabrieksmarsepein.. |
|
Roxichu Erelid
WMRindex: 793 OTindex: 6.978
|
Dat is waar. Mijn opa maakte vroeger zelf bitterballen en kroketten. Die waren ook echt 100x lekkerder dan uit de fabriek. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@Roxichu: en ik kan me voorstellen dat als je wat boter mengt met chocoladepoeder en suiker, dat je al een end komt |
|
Roxichu Erelid
WMRindex: 793 OTindex: 6.978
|
Er zullen vast wel receptjes online staan Maar Nutella blijft voor mij de topper |
|
linctus Oudgediende
WMRindex: 1.339 OTindex: 17.058
|
|
|
Roxichu Erelid
WMRindex: 793 OTindex: 6.978
|
Lekker recept, er staan nergens hoeveelheden bij. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@linctus: ah de melk liet ik weg omdat het dan te nat wordt.. lijkt mij.. maar ik heb het nog niet serieus geprobeerd (wel eens een beetje, maar voor 1 boterham..) @Roxichu: haha, idd, nou je het zegt.. dan kun je beter je eigen recept maken Misschien zat ik er dan toch dichter bij. Laatste edit 01-12-2016 12:05 |
|
linctus Oudgediende
WMRindex: 1.339 OTindex: 17.058
|
@Roxichu: @allone: Links staan toch de ingrediënten vermeld? Quote: 250 g Callebaut-chocolade 250 g boerenboter 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk |
|
Roxichu Erelid
WMRindex: 793 OTindex: 6.978
|
Oh. Dat wist ik wel. |
|
linctus Oudgediende
WMRindex: 1.339 OTindex: 17.058
|
@Roxichu: Tuurlijk De plaatser heeft als naam Mopsie8, zou dat familie zijn van de fameuze GroteMop? Laatste edit 01-12-2016 12:14 |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@linctus: ah ja. wat is het verschil tussen roomboter en boerenboter? |
|
linctus Oudgediende
WMRindex: 1.339 OTindex: 17.058
|
@allone: Dat is toch duidelijk. De schrijfwijze Roomboter heeft een O meer en geen B of N. Boerenboter heeft twee E's meer en nog wel een B en N |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
|
|
linctus Oudgediende
WMRindex: 1.339 OTindex: 17.058
|
|
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.593 OTindex: 7.907
|
@allone: Boerenboter is van ongepasteuriseerde melk gemaakt. Wat het toevoegen van de melk aan de chocopasta betreft: zo maakt mijn moeder vroeger vaak chocolademelk. Een flinke lepel chocopasta in een mok, hete melk erover en dan: roeren maar. Ook de variant met hazelnootpasta is heel smakelijk. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@venzje: dwz dat roomboter van gepasteuriseerde melk is gemaakt? Ja, dat zal idd best smaken.. We hadden het eigenlijk over het omgekeerde: chocopasta maken, zonder de melk.. |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.593 OTindex: 7.907
|
@allone: Dat schijnt zo. Ik heb mijn wijsheid ook maar van het www. Puur, dus. Als je hem met kokosolie maakt, blijft het m.i. vanzelf pasteus. Eventueel kun je het smeuiger maken met bijvoorbeeld een scheutje kokos- of amandelmelk, stel ik mij zo voor. Laatste edit 01-12-2016 13:54 |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
|
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.593 OTindex: 7.907
|
@allone: Oh, ik krijg spontaan nog meer ideeën. Bijvoorbeeld stukjes hazelnoot erin. Of een snuf kaneel. Of snippertjes rode peper.... |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@venzje: kaneel is idd lekker, rode peper is te rood voor mij, maar da's een kwestie van smaak. En zonder de chocola is het lekker met safraan of cardamom.. |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.593 OTindex: 7.907
|
@allone: Zonder de chocola? Alleen de kokosolie c.q. boter bedoel je? |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 50.876 OTindex: 90.730
|
@venzje: ah nee, ik had het over de melk, maar idd, je kunt de kaneel ook in de chocopasta doen |
|
nietmeer
|
Veggiespread gekocht in de Aldi... Zoooo lekker. |
|