Een Egyptische chauffeur van een tuk-tuk is één klap de beroemdste man van het land geworden na een minutenlange tirade over de slechte staat van Egypte. "Het is net Somalië, hoe heeft dit kunnen gebeuren?"

"Als je tv kijkt lijkt Egypte op Wenen, maar als je hier de straat op gaat, is het net Somalië. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?" En de man foetert maar door en begint langzaamaan te schreeuwen. "Waarom geven we zo veel geld uit aan zinloze projecten, terwijl het onderwijsniveau bij ons onvoorstelbaar laag is."

Hij vervolgt steeds kwader: "Het belangrijkste nu voor Egypte zijn, onderwijs, gezondheidszorg en landbouw. Voor de presidentsverkiezingen hadden we genoeg suiker en genoeg rijst. We exporteerden het zelfs. Wat is er misgegaan?"

Aan het einde van zijn betoog laat hij de verslaggever beloven geen enkel woord uit zijn tirade te knippen. Al Hayat, normaal gesproken een zender op de hand van de regering, zond het fragment gisteren uit. En hoe gevoelig openlijke kritiek op de regering ligt, bleek enige tijd later. De tv-zender haalde het fragment van zijn site.

Maar dat was al te laat, op Facebook ging het filmpje viral. Het filmpje kreeg tienduizenden likes, zo'n 160.000 mensen hebben het gedeeld waardoor inmiddels ruim 2,5 miljoen mensen het hebben gezien.