Een hacker die de groepsverkrachting van een tiener in Steubenville (Ohio) aan het licht hielp brengen krijgt hiervoor mogelijk zestien jaar cel. De verkrachters gaan vrijuit.

Deric Lostutter brak in op de website Roll Red Roll en vond daar bewijs voor de verkrachting die in 2012 plaats had. De verkrachters schepten op de website op over hun daad en deelden filmbeelden van de verkrachting met vrienden. Dezelfde groep had ook een meisje van 14 verkracht.

“Je krijgt 16 jaar omdat je met geweld iemands computer binnendringt, maar je krijgt een jaar als je met geweld een vrouw binnendringt. Dat is het precedent dat de overheid hier schept, denk ik” zei Lostutter.

Het slachtoffer werd naar verschillende woningen gesleurd en daar steeds weer verkracht; één van de woningen zou eigendom zijn van de openbaar aanklager van de stad, die een zoon had in het footballteam.

Zij had geprobeerd de daders te laten vervolgen. Maar in een footballgekke stad bleek het lastig een groep populaire footballspelers voor het gerecht te krijgen.

De aanklager had bij het slachtoffer en haar familie aangedrongen geen klacht in te dienen. Verschillende volwassenen – ouders en schoolbestuurders – bleken te hebben geholpen de verkrachting geheim te houden, onder andere door het vernietigen van bewijs.
Filmpje