Duizenden Nederlandse websites zijn doelwit van een Turkse hackersgroepering. '1923Turk' heeft een lijst van ruim 3600 domeinnamen genoemd die mogelijk doelwit worden of al zijn geweest. Daaronder onder andere PietPaulusma.nl, Bussum.nl en Wikileaks.nl.
Volgens de website Tweakers.net is de groep al jaren actief, maar heeft ze nog nooit op zo'n grote schaal toegeslagen. Waarom Nederland precies doelwit is, wordt niet echt duidelijk. In een forumposting van zondagavond laat staat alleen "dat Nederland te ver is gegaan". Waarschijnlijk gebruiken de genoemde sites allemaal Joomla, een systeem om websites te beheren. Volgens Tweakers wordt dat softwarepakket al jaren gebruikt om sites te hacken.
Sommige sites hebben de schade alweer hersteld. Maar bijvoorbeeld de website van de gemeente Bussum ligt er nog uit. Ook de website van Ponypark Slagharen lijkt het nog slecht te doen.
De naam '1923Turk' kan verwijzen naar het jaar dat de Vrede van Lausanne werd getekend (1923) en de republiek Turkije werd gesticht.