Na de zoveelste ruzie met zijn vrouw was de 70-jarige Lawrence Ripple het spuugzat. "Ik zit nog liever vast in de gevangenis dan dat ik thuis ben." En Lawrence voegde de daad bij woord.

Hij liep vorige week een bank in het Amerikaanse Kansas City binnen. Lawrence gaf een briefje af waarop geschreven stond dat hij een pistool had en geld wilde. De bankmedewerker gaf hem 3000 dollar mee, maar zag tot zijn verbazing dat Lawrence rustig ging zitten.

Toen de politie hem kwam arresteren, bekende hij zijn daad meteen: "Ik ben degene die jullie zoeken." Lawrence zei geen advocaat nodig te hebben, tijdens het verhoor vertelde hij over de ruzie met zijn vrouw. "Ik wilde niet langer in die situatie verkeren."

Hij vertelde dat hij na de ruzie onder het oog van zijn vrouw zijn overvalbericht had geschreven en de deur is uitgelopen. Inmiddels zit Lawrence vast in een federale gevangenis in afwachting van zijn naar alle waarschijnlijkheid zeer korte proces. De bejaarde man wordt beschuldigd van het plegen van een gewapende bankoverval.