Ervaren Pokémon Go-spelers die al veel Pokémon hebben gevangen, verkopen hun account voor honderden euro's aan mensen die te weinig tijd hebben om het populaire mobiele spel te spelen.

Als je weinig tijd hebt om Pokémon te spelen maar wel een gevulde portemonnee, biedt Ebay uitkomst: daar kun je voor enkele tientallen tot honderden euro's het account van een ervaren Pokémon Go-speler kopen. Dan heb je in één keer toegang tot al hun gevangen Pokémon, die in de loop van tijd ook krachtiger zijn geworden.

Jackson Wares, die vijftien uur lang Pokémon ving en hen trainde, heeft zijn 50 Pokémon en driehonderd items verkocht voor 45 euro, zo zegt hij tegen The Wall Street Journal. Het Google-account waarmee hij inlogde en speciaal voor Pokémon Go aanmaakte, werd overgedragen aan de koper. Google waarschuwt wel dat het verkopen van een Gmail-account niet mag.

Nederlandse Pokémon Go-accounts hebben we nog niet gespot op Ebay of Marktplaats, maar het is wel mogelijk om als Nederlander een account van een gebruiker uit een ander land te kopen. Een account van een ervaren speler met een level van twintig kost 448 euro. Het hoogste level dat je kunt behalen in Pokémon Go is veertig.

Het verkopen van accounts gebeurt niet alleen bij Pokémon Go. Ook bij World of Warcraft zijn de accounts van ervaren spelers in trek. Ze spenderen dan uren aan het krachtiger maken van een personage en het verzamelen van items. Deze accounts worden ook voor honderden en soms zelfs duizenden euro's verkocht.