Je bent op vakantie en je wil iets spannends doen. Caverafting, kitesurfing, powerboat racen en paragliding is niet spectaculair genoeg. Chinese toeristen hebben iets veel gevaarlijkers bedacht: terwijl ze varen op een primitief vlot voeren ze vlees aan de krokodillen in het Elephant Kingdom in Chonburi (Thailand).

De jonge toeristen klauterden aan boord van een geďmproviseerde kooi op een vlot dat in evenwicht werd gehouden door kunststof vaten. Ze gebruikten stokken waar ze vlees op spietsten en lieten dat bungelen boven de bek van de krokodillen. De beesten sprongen omhoog om hun prooi te kunnen verorberen. Om ze te plagen trokken de toeristen het bungelende vlees snel weg zodat de dieren er net niet bij konden komen. In totaal leven ongeveer 4.300 krokodillen in het park, verdeeld over twee vijvers.

Een man op een watertaxi, Jon Nok, zag het angstaanjagend tafereel en maakte er foto’s van. Hij plaatste de foto’s op Twitter en die gingen binnen de kortste keren viraal. De politie heeft de attractie inmiddels gesloten.

Er wordt vanuit gegaan dat Chinese toeristen dit al meerdere jaren doen, maar tot nu toe werd het nooit door de lokale bevolking of overheidsfunctionarissen bemerkt. De eigenaar van de attractie en het krokodillenpark zegt dat hij de activiteit aanbood omdat Chinese toeristen daarop aandrongen. Hij vindt het niet onverantwoord: ‘Er staan maximaal 15 mensen op het vlot, terwijl er meer op zouden passen. En in al die jaren zijn er nooit problemen geweest. De toeristen zijn tevreden en wij houden alles nauwlettend in de gaten.’