Bij een door Kentucky Fried Chicken georganiseerde eetwedstrijd in de Indonesische hoofdstad Jakarta is een 45-jarige deelnemer gestikt in een krokant kippenvleugeltje. Volgens lokale media overleed hij in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Aan de chickenwing-wedstrijd was een hoofdprijs van omgerekend 345.000 euro verbonden. Iedere deelnemer kreeg drie kippenvleugeltjes die binnen vijf minuten moesten worden opgegeten. Deelnemer Fredy Jayadi leek in eerste instantie een potentiŽle winnaar. Twee snacks propte hij razendsnel maar binnen maar bij nummer drie ging het plotseling mis, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Jayadi verslikte zich in het vlees. Slokken water en andere vormen van eerste hulp: niks hielp.'' De wedstrijd werd na het incident direct gestaakt en de fastfoodzaak tijdelijk gesloten. KFC heeft nog niet gereageerd op het ongeval.

Kippenvleugeltjes-eetwedstrijden beperken zich overigens niet alleen tot IndonesiŽ. Overal ter wereld worden dergelijke competities gehouden. In Amerika is het aan de orde van de dag.