De prijzige eekhoornbrug over de Benoordenhoutseweg in Den Haag is vorig jaar welgeteld twee keer gebruikt door een kleine knager.

Dat blijkt uit antwoorden van het Haagse college van burgemeester en wethouders op vragen van raadslid Arjen Dubbelaar van de Groep de Mos/Ouderenpartij Den Haag.

,,In 2014 zijn drie eekhoorns en in 2015 zijn twee eekhoorns gesignaleerd op de brug. Dit blijkt uit de monitoring met behulp van op de brug geďnstalleerde camera's'', aldus het stadsbestuur.

Geldverspilling
Het college van B&W weigert antwoord te geven op de vraag of de 1,5 ton kostende brug als geldverspilling kan worden beschouwd. ,,De eekhoornpopulatie in Den Haag wordt vanwege barričres zoals wegen in zijn voortbestaan bedreigd door inteelt. Populaties komen zowel voor in het Haagse Bos als in Clingendael/Oosterbeek.''

Bovendien, zo laat het stadsbestuur weten, heeft de peperdure brug de gemeente Den Haag geen cent gekost. De brug is namelijk gefinancierd met natuurcompensatiegelden voor de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van het Rijk.

Begin 2014 was er veel ophef over de faunaverbinding, die in 2012 werd aangelegd. Het werd landelijk nieuws. Want 144.000 euro rijksgeld was er gestoken in de verbinding tussen het Haagse Bos en Clingendael. En dat allemaal om te voorkomen dat de overstekende knaagdieren zouden worden doodgereden. Maar tot dan had nog geen enkele eekhoorn gebruik gemaakt van de brug.
Foto