In de dierentuin in Kopenhagen is zondagmorgen een jonge, gezonde giraf gedood. Dat was volgens de directeur van de dierentuin nodig, om inteelt in het Europese fokprogramma te voorkomen. Eerdere pogingen om Marius, de giraf, elders onder te brengen, zijn mislukt.
Duizenden mensen hebben een online petitie getekend om het leven van de achttien maanden oude giraf te redden, maar het mocht niet baten. De directeur van de dierentuin, Bengst Holst, zegt dat het niet gelukt is het dier elders onder te brengen, maar de actievoerders beweren dat er wel degelijk opvangmogelijkheden waren, waaronder in Groot-BrittanniŽ. Bovendien zouden de genen van Marius al goed vertegenwoordigd zijn door de giraffen in de dierentuin.
Na een openbare autopsie, wordt Marius in stukken gesneden en aan de leeuwen en tijgers in de dierentuin gevoerd. Daarom heeft de giraf geen injectie gekregen, want dan zou zijn vlees niet meer aan andere dieren gegeven kunnen worden. (Update: Volgens de dierentuin was het afmaken van de giraf educatief. Artikeltje)