Een luipaard heeft zondag voor een flinke puinhoop gezorgd in een school in de Indiase plaats Bangalore. Het beest drong 's ochtends het gebouw binnen en verwondde in de daaropvolgende uren zes personen. De luipaard werd na een klopjacht van 14 uur te pakken genomen.

Op beveiligingsbeelden van de school is te zien hoe het beest, dat dan al geraakt is door enkele verdovingspijlen, bij de rand van het zwembad een paar mensen te grazen neemt. Een man die een hek over probeert te klimmen, wordt door de luipaard in een ruk naar de grond gewerkt en daarna aangevallen. Niet lang daarna kickt de verdoving in en zakt het wilde dier in elkaar. De gevangen luipaard is vervolgens naar een wildpark overgebracht.

Het gebeurt wel vaker dat luipaarden voor onrust zorgen in India. Er leven er naar schatting zo'n 13.000 in het wild in het Aziatische land. In oktober van vorig jaar moesten dierenverzorgers in het noorden van land nog in actie komen, toen een luipaard met zijn kop vast was komen te zitten in een waterkan.
Filmpje