In de noordelijke Indiase stad Meerut is maandag een luipaard een ziekenhuis binnengegaan en heeft daar paniek veroorzaakt, vooraleer het dier door de stad begon te zwerven.
De viervoeter was zondag eerst opgemerkt nabij een militaire basis. De panter sprong van dak tot dak en raakte een ruimte van het ziekenhuis binnen. Het personeel kreeg er elf patiënten buiten en slaagde erin de luipaard op te sluiten, aldus ziekenhuisdirecteur Aradhana Pathak aan de telefoon.
Volgens het televisiestation NDTV diende de politie de wapenstok te gebruiken om mensen in bedwang te houden. In de door paniek veroorzaakte commotie raakten zes mensen gewond.
Mensen stonden voor het ziekenhuis te wachten toen het dier via een raam wou ontkomen. Eer een gespecialiseerd team ter plaatse kon komen, sprong het dier uit het raam en ontsnapte het. De luipaard begon door de stad rond te struinen. Winkels en scholen gingen daarom dicht. Uiteindelijk raakten vangstteams het dier op het spoor en vingen het.
Ontbossing rond Indiase steden zorgt ervoor dat wilde dieren hun natuurlijke habitat verlaten. Gelijkaardige incidenten hebben zich al in andere Indiase deelstaten voorgedaan.