De wrede slachting van een luipaard in Delhi in India heeft medewerkers van wildlife SOS geschokt. De organisatie kreeg een telefoontje dat er in het dorp Faridabad, net buiten Delhi, een luipaard in een boom was gesignaleerd en hen werd verzocht om het dier daar weg te halen en te verplaatsen. De medewerkers van Wildlife SOS en een groep politieagenten gingen er heen met verdovingspijlen en netten.
Een grote groep mensen stond om de boom heen waar de luipaard zich had verstopt. Plotseling brak een dronken man door de politie barrière en begon stenen te gooien naar het verbijsterde luipaard. Opgezweept door deze nutteloze actie, begon de menigte het dier met stokken te gooien. Het dier zocht een uitweg en sprong uit de boom en beet een van de mannen die heel dicht bij de boom stond.
Wat er toen gebeurde is vreselijk. De woedende menigte stenigde het dier dood. Het prachtige dier lag levenloos op de grond. Medewerkers van de Wildlife SOS team, smeekten om het dode dier mee te mogen nemen. Maar nee hoor! De menigte keerde zich tegen de SOS mensen en sloeg al hun apparatuur stuk.
“Het was een van de droevigste momenten die wij ooit hebben meegemaakt”, aldus mensen van WSOS. ”Een mooi onschuldig dier is op een barbaarse wijze afgeslacht.” Na de slachting sleepte de menigte het levenloze lichaam van de luipaard het dorp rond, blij met deze verovering. Verschillende organisaties hebben de regering gevraagd om de schuldigen te straffen. Het zal niet gebeuren. Foto