Een 25-jarige man uit het Britse Whitworth die via sociale media een andere man bespotte wegens zijn spraakgebrek is door een rechtbank in Liverpool veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf.

De verdachte bekende dat hij het 31-jarige gehandicapte slachtoffer tussen december 2014 en juli 2015 had lastiggevallen op sociale media en via de telefoon.

Het slachtoffer heeft een ernstig spraakgebrek en een aantal fysieke problemen als gevolg van een ongeval in de kindertijd. In een persoonlijke verklaring aan de rechtbank zei het hij dat het treiteren 'zijn leven vernietigde' en van invloed was op zijn relatie. Hij was ook gestopt met uitgaan.

Volgens de aanklager had de verdachte het slachtoffer doelgericht lastiggevallen vanwege zijn handicap. 'Toen het slachtoffer na een tirade van online-misbruik de dader blokkeerde op zijn Facebook-pagina begon die spottende berichten te plaatsen op de site van de partner van het slachtoffer. Ook ging hij het slachtoffer lastigvallen met nachtelijke telefoontjes.'