Apeldoorner Henk Wilts noemt het zelf ook lachwekkend en onzinnig. Al 26 jaar, zolang hij er woont, moet de bewoner van de wijk Berg en Bos jaarlijks een rekening van 45 cent betalen voor het recht van overpad voor zijn huis aan de Jachtlaan. Het bedrag wordt gend door de gemeente Apeldoorn.

Maar nu komt het: diezelfde gemeente is voor het sturen van deze factuur naar Wilts elk jaar 17 euro kwijt...

Enkele jaren geleden heeft de Apeldoorner al eens geprobeerd het luttele bedrag voor het recht van overpad af te kopen. Lukte niet. Nu is hij het echter zo zat, dat hij zijn partij, het CDA in Apeldoorn, heeft gevraagd om de kwestie opnieuw aan te kaarten bij het gemeentebestuur. De christen-democraten, waarbij Wilts jaren geleden een bestuursfunctie bekleedde, willen van burgemeester en wethouders ook wel eens weten of de gemeente elk jaar meer van deze facturen verstuurt. En waarom er geen vergelijk kan worden getroffen in de vorm van een afkoopsom, zoals Wilts graag wil.

De Apeldoorner wil maar wat graag van dit jaarlijkse gedoe af. "Laat ze er toch mee ophouden", zegt Wilts lachend. Hij denkt dat daarmee meerdere wijkbewoners ook een plezier wordt gedaan, want Wilts verzekert dat er meer bewoners zijn die ook elk jaar een factuur van 45 cent in de bus krijgen.