KAJRI NOORPUR – Het begon voor Sudama Devi op haar tiende als een grapje met vrienden, maar tegenwoordig is het eten van zand dagelijks kost voor haar. Ze werkt elke zo’n 1 kilo zand naar binnen en beweert ook nog eens kerngezond te zijn.

De bewoners van het dorpje Kajri Noorpur in India zien haar vier keer per dag een schaal met zand eten en ze zou dankzij deze merkwaardige gewoonte zo gezond zijn dat ze nog nooit naar een dokter is geweest. Honger komt naar verluidt ook niet in haar vocabulaire voor. De vrouw zou zand ‘net zo lekker vinden als suiker’.

“Ik eet zand dagelijks. Zo’n kilogram en meestal drie of vier keer per dag. Ik voel me nooit ziek, maar als ik eens geen zand eet heb ik ook geen honger”, zegt ze tegen Mirror. “Mijn economische ‘conditie’ is niet goed, maar ik ben verzot op het volgen van een goed en gezond dieet. Ik eet zand maar het is niet echt eten. Het is optioneel en het is meer het eten van suiker ná een maaltijd.”

Dokters staan nog steeds voor een raadsel. Ze zijn nog steeds verbouwereerd dat Sudama niet serieus ziek is geworden door haar bizarre dieet. Dat ze zo fit is blijft dan ook een diep mysterie in India.