De raadsvergadering van de gemeente Weststellingwerf in Wolvega eindigde maandag niet zoals gewoonlijk met een bitterbal. Voor de vergadering begon had burgemeester Gerard van Klaveren een mededeling: na de raadsvergadering worden er geen bitterballen en drank meer geserveerd.
Februari wordt voor de gemeente Weststellingwerf een 'balansmaand'. Meer bewegen en gezonder eten is het motto. Nika Schnek, medewerker gezondheidsbevordering en -beleid bij de gemeente, heeft de balansmaand verzonnen: ,,De balansmaand is er om ons lokale volksgezondheidsbeleid onder de aandacht te brengen. Met ludieke acties proberen we te laten zien wat we met dat beleid doen. Al die acties, zoals de traktatiewedstrijd, worden ook op scholen in onze gemeente uitgevoerd."
Eerste deelnemer van de 'traktatiewedstrijd' was Remco van Maurik, fractievoorzitter van de PvdA in de Staten van Fryslân en gemeentesecretaris van Weststellingwerf: ,,Er wordt vaak getrakteerd op oranjekoek en ander gebak. Ik had spiesjes met groente en fruit."
Voor Van Maurik is één maand gezond eten genoeg. ,,Na deze maand ga ik weer gewoon doen. Er mag natuurlijk altijd wat af, maar een kroket of andere snack op woensdag is wel erg lekker. Vooral mijn vrouw vindt dit een goed initiatief."