Wist je dat er 2,5 miljard mensen zijn die leven zonder sanitaire voorzieningen. Het toilet dat ontwikkeld is kan dit probleem oplossen en ontwikkelingen vorderen in derdewereldlanden.

Dit project is gecreëerd door onderzoekers aan de ‘Cranfield University’ in de U.K.
Het toilet is zo ontworpen dat het zo goed als overal kan geplaatst worden. Dit kan voordelen met zich meebrengen op het gebied van volksgezondheid. Wat nog specialer is dat het toilet geen water verbruikt maar het zelfs kan produceren naast de energie die ook nog eens geproduceerd kan worden.

Hoe werkt het?
Nadat een persoon z’n behoefte heeft voltooid op zo een toilet, zal een draaisysteem in werking gaan. Het systeem vangt alles op in een bak die geurbestendig is, vervolgens wordt het opgeslagen in een bewaartank onder het toilet.

Waar komt het water vandaan?
Het is heel goed dat het geen water hoef te gebruiken, maar dat het water produceert is nog beter. Wanneer een persoon klaar is met z’n kleine boodschap wordt het gefilterd zodat er water overblijft dat gebruikt kan worden voor andere doeleinden.

Hoe zit het met de energieproductie?
De grote boodschappen worden gebruikt om energie mee op te wekken. Op dit moment is het nog geen groot pluspunt omdat het te weinig energie oplevert. De onderzoekers willen dit uitbreiden in de toekomst zodat er genoeg energie wordt opgewekt voor kleine elektronische apparaten bijvoorbeeld.