Als iemand het verdient, dan is hij het wel. Een dakloze man uit het Amerikaanse plaatsje Aspen in Colorado heeft heel veel mazzel gehad. Met een kraslot won hij 500.000 dollar.

De 61-jarige Michael Engfors woont al zes jaar op straat. Nadat zijn bedrijf failliet ging en hij en zijn vrouw gingen scheiden, raakte hij dakloos.

Regelmatig koopt hij bij een tankstation in de buurt een kraslot, maar daarmee won hij nooit meer dan een paar dollar. Tot vrijdag.

"Hij kwam schreeuwend naar binnen rennen", vertelt de verkoper van het tankstation aan NBC News. "'Ik heb gewonnen, ik heb gewonnen' riep hij." En dat bleek te kloppen: Engfors had 500.000 dollar gewonnen.

Een medewerker van de daklozenopvang is blij dat het Engfors was die won. "Van alle mensen hier in de buurt, verdient niemand het zo erg als hij."

Na zijn winst ging de dakloze man nog één keer naar de kerk om daar te slapen. Hij heeft grootse plannen met zijn prijs. Zo wil Engfors contact proberen te zoeken met zijn dochter, die hij al 20 jaar niet gezien heeft.