Een Amerikaan die dacht dat hij meer dan een half miljoen dollar had gewonnen met een kraslot, kwam bedrogen uit. De loten zouden verkeerd gedrukt zijn.

De gepensioneerde John Wines uit Roswell (New Mexico) kocht voor 20 dollar een kraslot bij een benzinepomp. In zijn auto zag hij na het krassen maar liefst vier prijzen tevoorschijn komen: twee van 250.000 dollar, eentje van 75 en een van 50 dollar. Dolblij liep hij naar binnen. Maar de caissičre moest hem teleurstellen toen ze het lot gescand had: het bleek toch geen winnend lot te zijn.

Volgens de staatsloterij van New Mexico was er sprake van een drukfout: in plaats van de winnende getallen 1 en 2 hadden er 18 en 12 moeten staan. Het was misgegaan bij de drukker. De foute loten hadden eigenlijk allemaal vernietigd moeten zijn.

Wines vindt dat hij recht heeft op het geld. “Ik heb nog nooit iemand opgelicht”, zegt hij tegen Fox News. “Als ik een fout maakte, draaide ik er zelf voor op. Maar zij doen dat niet.” Wines heeft als compensatie gratis loten ter waarde van 100 dollar aangeboden gekregen.