Na een mislukte date het geld terugvragen dat je voor haar koffie betaald hebt? Dat getuigt niet van grote klasse. De Britse Lauren Crouch beschrijft het hilarische voorval in haar blog No Bad Dates, Just Good Stories.

Ze begon haar blog na een liefdesbreuk, zo vertelt Crouch aan Buzzfeed. ,,Volgens de commentaren heb ik altijd enorme pech met mijn dates, maar daar ben ik het niet mee eens. Al die 'slechte' ervaringen leveren stof op voor mijn autobiografie. Hoe slechter het afspraakje, hoe beter het verhaal."

Recent maakte de 28-jarige vrouw echter iets mee dat elke verbeelding tart. Via Tinder had ze een kerel leren kennen die haar wel de moeite waard leek. Afspreken in een café wilde hij echter niet. ,,Doe maar gewoon een treinstation."

Zo gezegd, zo gedaan. Omdat hij geen alcohol drinkt, gingen ze voor een kopje koffie. ,,Geen probleem, aan de overkant van de straat weet ik een leuk plekje", stelde Lauren enthousiast voor. ,,Hoeft niet, hier kunnen we ook koffie halen. Dan hoeven we tenminste niet over te steken", luidde het allesbehalve enthousiaste antwoord.

Het gesprek zelf bleek echter een meevaller. ,,Hij was heel intelligent en gedroeg zich perfect. Kortom: we hadden een leuke babbel."

Tot hij na een half uur opbiechtte dat hij naar huis moest omdat hij een bestelling van een supermarkt verwachtte. Als Lauren wilde, mocht ze met hem mee en zou hij voor haar koken. Maar zo snel al naar andermans huis gaan, zag ze niet zitten.

Later die avond stelde de man haar via sms de vraag of ze opnieuw wilde afspreken. Lauren besloot open kaart te spelen en legde uit dat ze het hierbij wilde laten.

Na enig aandringen had haar date de boodschap begrepen. En stuurde hij haar de volgende tekst: ,,Ik snap het. Kun je me het geld van je koffie teruggeven? Ik geef dat liever aan een ander meisje."

Crouch deelde het antwoord van haar date op sociale media en dat leverde flink wat reacties op. Beledigd was ze niet: ze stelde zelfs voor om het geld aan een goed doel van zijn keuze te schenken. ,,En als je wil, doe ik er nog 1,5 pond voor je busrit bij. Wat dacht je van het Royal British Legion (de nationale vereniging der oud-strijders red.), het was gisteren immers de dag van de Wapenstilstand."

Haar date was het daar niet helemaal mee eens: ,,Ik zou liever zelf beslissen wat ik met mijn geld doe. Je mag het geld storten op mijn bankrekening", luidde het antwoord. De gegevens die nodig waren om de betaling uit te voeren, kreeg ze er meteen bij.