Studente Natascha (21) heeft weleens een date met rijke mannen en verdient zo haar geld. "Ik betaal op deze manier mijn studie. Laatst ben ik nog in Parijs geweest: lekker geshopt, én ook nog eens 700 euro verdiend."

Een paar maanden geleden is ze begonnen met het daten van mannen tegen betaling. In eerste instantie noodgedwongen. "Ik studeer rechten in Groningen. Ben tweedejaars. Mijn ouders hebben niet veel geld, dus ik moet alles zelf betalen."

Dat valt haar zwaar, helemaal nu de studiefinanciering is afgeschaft. Iedere cent moest ze omdraaien, en dan nog kwam Natascha niet rond.

"Ik had het er op een avond met een vriendje over. Waarom schrijf je je niet in als sugarbaby op een datingsite, stelde hij voor. Kun je goed geld verdienen door een beetje gezellig te kletsen. Daar ben je goed in." Het was meer bedoeld als grap, maar Natascha ging overstag en schreef zichzelf in bij de site Suikerarrangement.nl.

Mannen, meestal oudere zakenmannen met weinig tijd, zoeken daar vrouwen die hen tegen betaling in de watten willen leggen. "Twee andere studenten die ik ken, doen het ook", zegt Natascha. "Je ziet het steeds vaker onder studenten." Ook uit actuele cijfers blijkt dat steeds meer studenten op deze manier hun studie betalen.

Natascha kreeg na haar inschrijving al snel een uitnodiging van een zakenman. "Ik ben met hem wat gaan drinken in Groningen. Daarna zijn we een hapje gaan eten. Het was heel gezellig, we hebben urenlang gekletst. Hij had vooral behoefte aan aandacht en een goede gesprekspartner. We hebben geen seks gehad."

Ze heeft nu zeven afspraken gehad, met verschillende mannen. Zo'n 150 euro verdient ze meestal met een date. "Ik begin niet meteen over geld. Er moet een klik zijn, dat is het belangrijkste. Daarna zien we wel verder."

Ze vertelt liever niet te veel mensen dat ze het doet. Een paar vrienden weten het. "Ik ben er niet heel open over of zo. Mensen hebben toch allerlei vooroordelen en vinden het snel raar. Ik snap dat ook wel. Er heerst een taboe op."

Om dat taboe weg te nemen, doet Natascha haar verhaal (deels anoniem, want ze wil haar achternaam niet prijsgeven). Ze vervolgt: "Ik maak van tevoren duidelijk afspraken. Als ik geen seks wil, gebeurt dat ook niet." Nare ervaringen heeft ze nooit gehad. "De mannen die ik zie, zijn wat serieuzer dan mijn leeftijdgenoten."

Laatst was ze met een getrouwde man uit eten. "We hadden een enorme klik. Hij heeft me daarna meegenomen naar Parijs. We hebben een heerlijk weekend gehad. Hij heeft de Thalys betaald, ik kon shoppen op zijn kosten en heb 700 euro verdiend. In dit geval hebben we wel seks gehad, maar alleen omdat ik het wilde. We hebben nog steeds contact via de mail. Hij is nu even druk, maar binnenkort zien we elkaar weer."

Natascha weet ook wel: dit gaat ze geen jaren doen. "Uiteindelijk wil je toch een man die echt voor je gaat en van je houdt. En misschien wil ik wel een gezin met kinderen. Maar voor nu is het ideaal."