Een Canadees die door middel van hormoontherapie langzaam verandert in een vrouw, dwingt Facebook en Instagram om nog eens goed te kijken naar hun beleid over blootfoto's. "Wanneer moet ik mijn tepels bedekken?"

De 24-jarige Courtney Demone is een transgender: ze gebruikt bepaalde hormonen zodat ze er als een vrouw uit gaat zien. Dat proces verloopt geleidelijk; de borsten zullen langzaam gaan groeien.

Courtney is een online campagne gestart met de naam #DoIHaveBoobsNow? Door tijdens het groeiproces foto's van haar bovenlichaam op Facebook en Instagram te zetten, tart ze het beleid van de sociale media. Facebook blokkeert namelijk foto's van vrouwelijke tepels. In de voorwaarden staat het volgende:
"We verwijderen foto's van mensen die hun geslachtsdelen tonen of foto's met volledig zichtbare billen. We beperken ook de weergave van afbeeldingen van borsten waarop de tepel zichtbaar is, maar we staan altijd foto's toe van vrouwen die borstvoeding geven of littekens van een borstamputatie tonen. We staan ook foto's van schilderijen, beelden of andere kunst toe die naakte figuren afbeelden. Deze beperkingen op de weergave van naaktbeelden en seksuele handelingen zijn ook van toepassing op digitaal gemaakte inhoud, tenzij de inhoud is geplaatst voor educatieve, komische of satirische doeleinden."

Ze noemt in The Guardian het 'seksisme' dat tepels van mannen wl toegestaan worden en die van vrouwen niet. "Ik wacht op het moment waarop ze besluiten dat mijn borsten te seksistisch zijn."

Courtney pleit voor voor meer vrijheid in het denken. De transgender vraagt zich hardop af wanneer de samenleving vindt wanneer ze met ontbloot bovenlijf in het openbaar kan verschijnen. Kennelijk gaan social media als Facebook en Instagram erover, want op een zeker moment zullen haar foto's worden weggehaald. Sterker nog, Instagram heeft al een aantal foto's van haar geblokkeerd.
Foto