Een man uit Hoorn heeft zijn gestolen auto op een wel heel bijzondere manier teruggevonden. Enkele minuten na de diefstal vond hij zijn witte Opel Astra namelijk alweer terug.

Zijn neef had hem nog gewaarschuwd de sleutels niet in zijn auto te laten zitten, maar Hemend Darsan (42) uit Hoorn dacht dat het wel even kon. Darsan liet zijn Opel Astra woensdagavond een paar minuten alleen achter bij zijn huis aan de Reiger en weg was-ie.

Darsan was woensdag met zijn neef naar Almere gereden, waar hij een lekker stukje vlees had gekocht. Dat wilden ze bij Darsan thuis in Hoorn snel in de koelkast leggen, voordat ze weer verder op pad gingen. "We zijn zo weer terug", dacht de man uit Hoorn nog.

Maar een paar minuten later stonden ze weer buiten en zagen ze dat de auto was verdwenen. "Mijn auto is weg bro!", zei Darsan hardop tegen neef Wesley.

In paniek raakte hij echter niet. Zijn auto is namelijk naar eigen zeggen 'zo traag als dikke stront'. Dus, dacht Darsan: "De dader kan niet ver weg zijn."

Het tweetal klampte een agent aan en vertelde over de gestolen Opel. Ze hadden hun verhaal nog niet afgerond of de gestolen auto kwam plotseling voorbijrijden. De agenten, Darsan en zijn neef zetten de achtervolging in, reden de witte Astra klem en trokken de bestuurder, een 21-jarige man uit Purmerend, samen uit de auto.

De dader sprak geen Nederlands en zei dat de auto van een vriend van hem was, vertelt Darsan. Zijn commentaar tegen de Purmerender: "Well, we're not friends and this is my car. So you are lying."