Om zijn familie te ontlasten heeft de Mexicaan Antonio Garcia zijn begrafenis grotendeels al geregeld. Tot zover niks bijzonders, maar zijn doodskist staat al negentien jaar in zijn woonkamer. Verder heeft hij zijn broer opgedragen om tien vrouwen te regelen die willen huilen tijdens zijn uitvaart.

Garcia heeft zijn broer gevraagd de vrouwen 16 euro per persoon te betalen. Voor dat bedrag moeten de vrouwen huilen wanneer Garcia zijn huis wordt uitgedragen, tijdens de kerkdienst en bij aankomst op de begraafplaats.

Hij maakte zijn plannen bekend in aanloop naar 1 en 2 november, Allerheiligen en Allerzielen, dagen waarop Zuid-Amerikanen stilstaan bij de mensen die het afgelopen jaar zijn overleden.

Antonio denkt dat de kans groot is dat hij binnenkort overlijdt. Hij kampt al langere tijd met een hoge bloeddruk, waardoor hij een verhoogde kans heeft op een hartaanval.

In de afgelopen jaren heeft de Mexicaan ongeveer 900 euro uitgegeven. Geld dat zijn familie niet heeft en nu dus ook niet meer hoeft uit te geven.

Vreemd vindt hij het niet om al jaren naast zijn grafkist te leven. "Veel mensen vinden het eng om een doodskist te zien, maar voor mij is het normaal."

De eerste twee dagen van november zijn belangrijk in Zuid-Amerika en binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Dan worden alle heiligen en overleden dierbaren herdacht.

Tijdens Allerheiligen worden de ruim 100.000 heiligen vereerd en herdacht. Op 2 november, Allerzielen, worden de dierbaren herdacht met een mis. Op veel plaatsen is het gebruikelijk om een kruisje op te hangen wanneer iemand is overleden. Tijdens de eerstvolgende Allerzielen wordt dit kruisje dan aan de nabestaanden gegeven.

Daarnaast is het gebruikelijk om de graven van dierbaren te bezoeken om bloemen neer te leggen en kaarsjes aan te steken.