Het gezin van Laura en Rico Ruffino en hun twee dochters is in één klap verdubbeld. Ze hebben de vier jonge dochters van een vriendin, die overleed aan hersenkanker, in huis genomen. ,,Als iets je in de schoot geworpen wordt, dan moet je de uitdaging gewoon accepteren en het beste doen wat je kunt."

De alleenstaande moeder Elizabeth (40) wist precies bij wie haar dochters, in de leeftijd van 5 tot 12 jaar, in goede handen zouden zijn. Meteen na haar diagnose vroeg ze haar beste vriendin of ze haar kinderen onder haar hoede wilde nemen. Ze overleed na een ziekbed van nog geen half jaar en liet Lily, Ella, Samona en Tara achter.

Die ene vraag zette het leven van het gezin Ruffino totaal op zijn kop. ,,Tien jaar geleden had ik niet verwacht dat dit mijn leven zou zijn", biecht de nieuwe vader Rico op tegen Mail Online. Ook Laura moest even nadenken, toen Elizabeth haar vroeg om voor de meiden te zorgen. ,,Dit is een groot gebaar, maar voor ons is het gewoon ons leven."

De ouders staan er niet alleen voor, hun hele dorp helpt mee. Ze krijgen van alle kanten donaties voor hun goede daad. Ook aan de praktische zaken voor hun nieuwe, veel grotere gezin wordt gedacht. Zo kregen ze bijvoorbeeld een grotere koelkast. ,,Het is het mooiste dat we ooit hebben gezien", aldus een gulle geefster.