Een moeder vertelde de vriendin van haar zoon dat hij was omgekomen bij een ongeluk en dat ze zijn begrafenis niet hoefde bij te wonen.

Enkele maanden daarna ontmoette de Zuid-Afrikaanse tot haar schrik de ‘overleden’ man in een winkelcentrum met zijn vrouw en kinderen, een tweeling.

“Terwijl ik hem recht in zijn ogen aankeek, zei hij tegen zijn vrouw: “Schat, kunnen jij en de kinderen op me wachten in de auto; ik kom zo.”

De man hield haar voor dat de andere vrouw zwanger van hem raakte en hij een leugen moest verzinnen. Het was zijn moeder die met het idee kwam om te liegen over zijn overlijden.

“Ik was in shock en wist niet wat ik moest zeggen. Hij smeekte me om met hem mee te gaan tot de auto, omdat hij geen problemen wil.

“Ik was zo dom om in te stemmen en liep met hem mee. Toen we daar kwamen, vertelde hij zijn vrouw dat hij me kent van de kerk. Hij liet me kennismaken met zijn vrouw, opende zijn portemonnee, gaf me wat geld en zei dat het leuk was om me na zo lang weer te ontmoeten. Daarna reden ze weg en lieten me staan op de parkeerplaats,” schreef de vrouw.