Een meisje van vijf jaar is de grote held in het Britse Brixworth. Toen haar beste vriendje Dextor Wilson (4) dreigde te stikken, paste onze heldin Emma Hayes de techniek toe die ze eerder thuis had gezien: ze boog hem voorover en begon op zijn rug te slaan.

Jodie Knighton, die op dat moment toezicht hield, schoot meteen te hulp. Samen slaagden ze er in om Dexter te redden.

De moeder van Emma was apetrots, laat ze aan Daily Mail weten. ,,Eén van haar oudere broers heeft niet alleen een notenallergie, hij heeft het ook lastig met eten. En ja, dan wordt er wel eens op zijn rug geslagen of wordt de Heimlich-greep toegepast. Waarschijnlijk heeft ze het zo opgepikt.”

,,Ik ben echt trots,” vertelt Emma’s moeder. ,,Ik denk niet dat ze beseft hoe belangrijk het is wat ze heeft gedaan. Ze is heel volwassen voor haar leeftijd.”

Ook leraar Paul Archer komt superlatieven tekort over Emma. ,,Ze heeft al een speciaal diploma gekregen en we willen haar ook nog extra belonen met een speciale prijs, geschonken door een organisatie die eerste hulp verleent”, vertelt hij. ,,Onvoorstelbaar dat een meisje van vijf jaar al iemands leven kan redden.”