De oproep van een 19-jarig meisje dat aanbiedt naar bed te gaan met rijke mannen in ruil voor het betalen van haar rondreis in China, heeft tot grote woede geleid op Chinese sociale media.

Ju Peng uit Shanghai schreef op Weibo, het Chinese Twitter, dat ze op zoek is naar 'tijdelijke vriendjes' die er 'goed uitzien, onder de 30 zijn, langer dan 175 cm en -natuurlijk - rijk'.
"De mannen vergoeden mijn transport naar hun stad en mijn verdere kosten en dienen zeer vrijgevig te zijn. In ruil daarvoor krijgen zij een hele nacht met mij, mijn volledige aandacht en een mogelijkheid om in het openbaar te verschijnen met een heel erg mooie vrouw", aldus de 19-jarige.

Na de oproep ontploften sociale media. Gebruikers beschuldigen Ju van prostitutie.
Ju zegt dat ze de methode al succesvol heeft gebruikt voor een reis door het oosten van China en voelt zich niet schuldig. "Het is een soort liften. Het is niks om je voor te schamen."
Maar criticasters zeggen dat het prostitutie is en eisen dat de advertentie wordt weggehaald. En gebruiker zegt het zo: "Als ze geld vroeg, wisten we allemaal hoe we het zouden moeten noemen."
Foto