De Amerikaanse Allie Dowdle [18] uit Memphis kreeg de wind van voren toen ze thuis vertelde dat ze een relatie had met een donkere jongen. Haar ouders namen haar auto, haar telefoon en haar spaargeld af. Maar de tiener liet zich niet uit het veld slaan. 'Ik zal nooit het geroep van mijn ouders vergeten toen ik hen een foto liet zien van mijn liefje. Ze gilden dat ze ontgoocheld waren en dat ik zo veel beter kon krijgen.'

Het was het feit dat haar opleiding in gevaar kwam, dat haar ertoe aanzette om geld in te zamelen via het internet, zo schrijft ze op haar GoFundMe-pagina. ,,Mijn opleiding is altijd heel belangrijk geweest voor me'', vertelt ze.

,,Zo heb ik afgelopen vakantie al een stage van twee maanden gedaan in het plaatselijke ziekenhuis. Het is intussen een jaar geleden dat ik mijn ouders het nieuws vertelde. Maar het gesprek was al voorbij nog voordat het begon. Mijn vader zei dat ik Michael niet meer mocht zien. Ik begreep niet dat je zoiets kon zeggen, gewoon om iemands huidkleur.''

Allie besloot om haar vriendje - Michael Swift - dan maar in het geheim te blijven ontmoeten. Intussen praatte ze op haar familie in om hen te doen begrijpen hoe belangrijk hij voor haar was. ,,Ongeveer een maand geleden kwam het uiteindelijk tot een ontmoeting'', zegt ze. ,,Het resultaat was desastreus. Mijn ouders pakten me alles af, inclusief het geld waarmee ik zou gaan studeren."

De blondine diende dan maar zelf een aanvraag in voor een beurs en een studielening en ging op zoek naar werk. Ze bleek 9.000 euro te kort te komen om te kunnen starten.

Daarom deed ze haar oproep online. En die kreeg veel weerklank: ze verzamelde in drie weken tijd bijna vier keer zo veel geld als ze nodig heeft: 34.000 euro. En de warme reacties stroomden binnen.

Haar vader ontkent het verhaal in alle talen. ,,Dat mijn dochter een relatie heeft met een donkere man heeft mijn voorkeur inderdaad niet omdat gemengde relaties nog altijd een probleem zijn in het zuiden van de Verenigde Staten'', aldus Bill Dowdle aan aan New York Daily News. ,,Maar ik ben geen racist. En ik heb er niets over te zeggen aangezien ze 18 jaar is. Waar ik vooral een probleem mee heb, is het feit dat het allemaal in het geheim gebeurde. Ik heb haar alles afgenomen omdat ze verwend is en volwassen moet worden."
Foto