Dat juryleden van talentenjachten op televisie bot kunnen zijn, is de reden voor velen om überhaupt te kijken naar dergelijke programma’s. Maar zelfs in dit soort shows kun je te ver gaan, zo ontdekten twee juryleden van het Nieuw-Zeelandse The X Factor. Ze zijn ontslagen.
Je zou denken dat het kaf wel van het koren is gescheiden wanneer talentenjachten in de fase van liveshows zijn aanbeland. Maar gisteren kreeg de 25-jarige Joe Irvine, een van de laatste twaalf kandidaten, er genadeloos van langs na zijn optreden (hij zong Cry me a River van Aretha Franklin) in The X Factor New-Zealand. De daders: de twee juryleden Natalie Kills en Willy Moon, die in het dagelijks leven getrouwd zijn.

Het is de outfit van Irvine - die qua uiterlijk en kleding wat wegheeft van Moon - waar Kills, een Engelse zangeres bekend van het nummer Saturday Night, over valt:
“Dames en heren, ik ga beginnen met het overduidelijke: we hebben een dubbelganger in ons midden.”
In eerste instantie juicht het publiek, denkende dat Kills de outfit van Irvine kan waarderen. Maar het jurylid gaat door met de woorden: “Ik walg van de mate waarin je mijn man hebt gekopieerd. Heb je geen respect voor originaliteit?” Het publiek lacht dan nog, maar dat verandert al snel in boegeroep als Kills bloedserieus blijkt te zijn.

“Ik schaam me kapot om hier in jouw bijzijn te zitten en je mijn mening te moeten geven.”
Daarmee is de vernedering voor Irvine nog niet compleet. Moon, een Nieuw-Zeelandse zanger, die naast zijn vrouw zit doet ook nog een duit in het zakje:
“Ik vind je outfit nogal creepy en ik heb het gevoel alsof je zo iedereen uit het publiek gaat vermoorden.”

Irvine staat intussen nog altijd op het podium. Hij reageert in eerste instantie gelaten en zegt dat hij zichzelf er wel goed uit vindt zien. De reacties na de show zijn echter alles behalve gelaten. Op Twitter buitelen de mensen over elkaar heen om het gedrag van het echtpaar Kills en Moon te veroordelen en Irvine te steunen.
Filmpje