Een groot aantal leden van de Grieks-orthodoxe gemeenschap in Istanboel, Turkije, is in het ijskoude water van de Gouden Hoorn gesprongen tijdens de traditionele viering van Driekoningen, waarbij een in het water gegooid houten kruis opgevist moet worden. De leden van de orthodoxe gemeenschap bezochten eerst een kerkdienst in de Istanboelse wijk Balat, waarbij Barthelomeus, de orthodoxe oeucumenische patriarch de geboorte en de doop van Jezus Christus herdacht. Na afloop van deze vier uur durende kerkdienst, trokken de gelovigen op naar Fehner Dock aan de Gouden Hoorn. Ondanks het ijskoude weer in Istanboel, waar het in veel wijken gesneeuwd heeft, doken de mannen massaal in het ijskoude water van de Gouden Hoorn om het houten kruis op te vissen dat door de patriarch in het water was gegooid. Todor Pasev uit Bulgarije wist als eerste het houten kruis uit het water te halen. Bartholomeus feliciteerde de Bulgaar en gaf hem een gouden ketting met een kruis erop. Na afloop van de ceremonie sprak Pasev nog even met de pers. Volgens hem is het onmogelijk om in het water te bevriezen, als je daar maar tien minuten in blijft. Na het beantwoorden van de vragen van de verslaggevers, sprong Pasev opnieuw in het water om nog even wat te zwemmen.
Deze wedstrijd wordt ieder jaar gehouden, ondanks de vrieskou, als onderdeel van een ceremonie ter herdenking van doop van Jezus Christus in de Jordaan.
De Grieks-orthodoxe kerk in Istanboel viert de geboorte van Jezus op 6 januari, net als de meeste oosters-orthodoxe kerken.