Het kan niet bewezen worden dat 'terreurkat Tommy' uit Nootdorp hond Yara heeft aangevallen. De eigenaar van Tommy hoeft daarom geen schadevergoeding te betalen.
Dat is de uitkomst van een opmerkelijk zaak van de politierechter in Den Haag woensdagochtend.
De eigenaar van labrador Yara zegt dat haar hond in april door Tommy, die in de buurt bekend zou staan als terreurkat, is aangevallen. Het baasje eist daarom 5000 euro van de eigenaar van Yara.
Maar de rechter heeft die eis afgewezen. De rechter benadrukt in het vonnis dat er naast de eigenaar van de hond niemand aanwezig was bij de aanval, dus wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Het kan daarom niet worden vastgesteld dat Tommy de kat is die Yara heeft aangevallen.
Tommy heeft volgens zijn eigenaar nooit voor problemen gezorgd. Bovendien komt de kat, nu hij een dagje ouder wordt, minder vaak buiten dan vroeger. In De Telegraaf reageerde het baasje vanochtend al op alle ophef: "Er is een complete hetze gaande. Tommy is van een onschuldig huisdier gebombardeerd tot een terreurkat die van de Dierenpolitie zelfs een straatverbod heeft gekregen. Het is niet te filmen."
Foto