Een IsraŽlische man heeft een straatverbod aangevraagd tegen God. Volgens Times of IsraŽl is de man het beu dat de Almachtige zich bemoeit met zijn leven.

David Shoshan probeert al drie jaar lang om God een straatverbod aan te smeren. Meermaals belde hij de politie, maar zij kwamen enkel langs met een patrouillewagen. Ontevreden met de inzet van de ordediensten ging de man op zoek naar hulp van een hogere orde.

Daarom verscheen hij deze week in het gerechtshof van Haifa. Hij herhaalde er zijn eis voor een contractverbod voor God, omdat de Heer hem de laatste drie jaar negatief behandelde. Wat die slechte behandeling juist inhoudt, heeft hij niet verduidelijkt. De gerechtsdocumenten tonen aan dat de beklaagde, ondanks zijn alomtegenwoordigheid, niet aanwezig was tijdens de zitting. Van een pro-Deoadvocaat was ook geen sprake.

Rechter Ahsan Canaan heeft echter beslist dat de eis van Shoshan belachelijk is en verklaarde de zaak onontvankelijk. Canaan adviseerde de aanklager om elders hulp te zoeken voor zijn probleem.