Er loopt een groot beest rond in het Rijswijkse bos. Daarbij zou het mogelijk gaan om een 'lynx'. Dit melden meerdere mensen aan Omroep West. De politie heeft vrijdagavond tevergeefs naar het roofdier gezocht.
Een vrouw vertelt dat ze met haar hondje Billy bij het oude stadhuis bijna is aangevallen door het dier. ‘Ik zag een beest aan komen sluipen met grote puntige oren. Ik heb mijn poedel opgepakt en ben gaan rennen naar de dichtstbijzijnde woning.’

De lynx wordt gekenmerkt aan zijn puntige oren. De katachtige leven bij de grens van Zuid-Limburg, in de Eifel in Duitsland en in de Belgische Ardennen. Hoeveel het er zijn is niet bekend. Dierenasiel ’t Julialaantje in Rijswijk, dat vlakbij het Rijswijkse bos zit, heeft geen meldingen ontvangen en zegt geen dier te missen.

Een andere hondenbezitter in Rijswijk vertelde dat het dier de gemoederen flink bezig houdt. 'Deze lynx valt mens en dier aan in het bos.' Hondenbezitters houden hun hond aangelijnd en waarschuwen elkaar voor deze mogelijke lynx in Rijswijk. Enkele vaste bezoekers van het Rijswijkse bos gaan zaterdagavond op zoek naar het dier.

Franse autoriteiten hebben vorige week nog gezocht naar een mogelijke tijger bij Parijs. Nadat de gevonden pootafdrukken waren onderzocht bleek het te gaan om een ongevaarlijke katachtige. Of hier sprake was van een lynx is onduidelijk.
Foto