Een jongetje van 5 uit Groot-Brittannië is geslaagd voor een ingewikkeld computer-examen van Microsoft. Het was een toets die normaal gesproken wordt gemaakt door mensen die IT-specialist willen worden bij het bedrijf. Tegen de BBC zei de jongen dat het een moeilijk, maar leuk examen was.

Ayan Qureshi woont in Coventry en is van Pakistaanse afkomst. Zijn vader werkt als IT-consultant en heeft in huis een eigen computernetwerk gebouwd. De computerkennis is Ayan dus met de paplepel ingegoten. Thuis speelt hij al jaren met de oude computers van zijn vader.

"Alles wat ik hem vertel onthoudt hij en kan hij precies zo navertellen. Dus ik ben hem maar steeds nieuwe dingen blijven leren", zegt vader Asim tegen de BBC. Inmiddels heeft Ayan zelf ook een computernetwerk gebouwd.

Toen Ayan het examen bij Microsoft wilde afleggen, werd hem in eerste instantie verteld dat hij te jong was. Maar na aandringen van zijn vader mocht de jongen de test toch maken. Officieel is de 5-jarige nu een 'gecertificeerd Microsoft Professional'.

Ayan wil later in Groot-Brittannië een eigen versie van Silicon Valley starten.