Je kijkt op Facebook en je ziet ineens je eigen man op een trouwerij. Niet zo gek? Wel als je eigen man de bruidegom is.

Het overkwam de Engelse Yvonne Gibney (55). In de Britse kranten Daily Mail en de Mirror doet ze haar verhaal.

Haar man Maurice maakte de vrouw met wie hij al 17 jaar was getrouwd, wijs dat hij voor zijn werk in de olie-industrie vaak in Oman moest zijn. Daar was hij ook, maar dan bij zijn andere liefje. Zelfs rond de kerstdagen moest hij 'werken' in Oman en kon hij zogenaamd niet bij zijn familie in Engeland zijn.
De man had tegen zijn nieuwe familie gezegd dat hij was gescheiden van Yvonne Gibney, met wie hij ook kinderen heeft. Ook had hij zijn nieuwe vrouw verteld dat z'n ex gek was.

De man bleek zich in 2012 voor de tweede keer te hebben verloofd. Op de Facebookfoto’s was te zien dat het huwelijk een groot feest in Oman was dat tienduizenden euro's had gekost, zo meldt de Daily Mail. De man en zijn tweede vrouw hadden trouwkleding aan en kusten elkaar.

Tijdens de rechtszaak tegen haar man zei Yvonne Gibney dat haar leven verwoest is en dat ze er niets van snapt. De man is veroordeeld tot zes maanden celstraf voor bigamie. Uiteraard zijn de twee inmiddels gescheiden.